Record în sfera asigurărilor înregistrat în 2023

În conformitate cu datele furnizate de Departamentul de Examinare și Evaluare (DEE) din cadrul Institutului de Studii Financiare (ISF), în anul 2023 s-a înregistrat un record de aproximativ 21.000 de persoane care și-au dobândit dreptul de a profesa sau au continuat să activeze în sfera asigurărilor. Acest avânt remarcabil în recrutarea și certificarea specialiștilor în asigurări a fost posibil datorită eforturilor susținute ale DEE, care a implementat cu succes un sistem eficient și sigur pentru desfășurarea majorității examenelor online.

Analiza emisă de DEE privind situația brokerilor de asigurare

În conformitate cu raportul privind situația distribuitorilor în asigurări emis de DEE, în 2023 s-au organizat 260 de examene, dintre care 221 au avut loc online și doar 39 offline. Participarea la examenul de calificare profesională a însumat peste 23.000 de persoane în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2023, iar impresionantul număr de 20.993 de absolvenți atestă angajamentul și succesul candidaților. Analiza detaliată a datelor arată că 60,76% dintre participanți au susținut examenul de pregătire profesională inițială, în timp ce 39,24% reprezintă brokeri care au absolvit un ciclu de pregătire profesională continuă.

Din totalul celor certificați, 10.181 sunt intermediari în asigurări, în timp ce peste 2.300 sunt conducători ai persoanelor juridice sau conducători executivi din acest domeniu, conform datelor furnizate de ISF. Aceste cifre reflectă nu doar creșterea numerică a profesioniștilor, ci și diversitatea și calitatea pregătirii în cadrul acestui sector în continuă evoluție.

importanta asigurarilor

Importanța asigurărilor în zilele noastre

În contextul actual, este evident că asigurarea a devenit o necesitate pentru majoritatea oamenilor, indiferent de statutul social sau tipul de activitate desfășurat. Fie că vorbim despre polițe auto, precum RCA sau CASCO, pentru locuință sau de viață, fiecare individ recunoaște importanța lor în cazul evenimentelor nefericite. În plus, acestea devin esențiale în planurile de călătorie, oferind acoperire pentru situații neprevăzute atunci când ești departe de casă.

Persoanele juridice beneficiază, de asemenea, de o gamă variată de asigurări, cuprinzând polițe pentru protecția bunurilor și construcțiilor, responsabilitate civilă, sau pentru angajați, maritime sau agricole . Astfel, au devenit un pilon în gestionarea riscurilor și în păstrarea stabilității financiare atât la nivel individual, cât și la nivel corporativ.

Alege cursurile Destine Holding!

În lumina creșterii semnificative a profesioniștilor din domeniul asigurărilor și a importanței acestui sector în viața de zi cu zi, vă îndemnăm să explorați oportunitățile de calificare și pregătire profesională oferite de Destine Holding. Participând la cursurile noastre de calificare sau de pregătire continuă pentru brokeri, aveți șansa de a vă construi o carieră solidă într-o industrie în plină expansiune. Avantajele includ posibilitatea de a stabili un program de lucru personalizat, adaptat nevoilor și preferințelor voastre. Fie că preferați întâlnirile fizice cu potențialii clienți sau optați pentru metode de comunicare la distanță, aceste cursuri vă pregătesc pentru a excela în ambele contexte.

Descoperiți beneficiile unei cariere în asigurări cu Destine Holding și transformați această oportunitate într-un drum de succes într-un domeniu dinamic și plin de provocări!